احسان حدادی، پرتابگر برجسته دیسک ایران، با کارنامه ای درخشان در عرصه بین المللی، نام خود را به عنوان یکی از دارندگان رکوردهای دو میدانی ثبت کرده است. او با اراده ای آهنین در رقابت های جهانی چشم انداز ورزشکاران آینده را روشن کرده و رکوردهای زیادی به نام خود ثبت کرده است. در این مسیر، مصدومیت ها و موانع فراوانی را پشت سر گذاشته، اما همچنان به دنبال رویاهای بزرگ تر است. در این مطلب در مورد رکورد احسان حدادی صحبت خواهیم کرد.
چه زمانی احسان حدادی ۵ متر رکورد ایران را جابجا کرد؟
با آغاز همکاری با مربی جدیدش، تیمسار نوح نژاد، حدادی راهی رشته پرتاب دیسک شد. در همین مدت، ایوان پالامارچوک، مربی اهل اوکراین که در پرتاب وزنه فعال بود، با دیدن استعداد حدادی، او را به سمت این رشته جلب کرد. پس از سه ماه همکاری با پالامارچوک، حدادی موفق شد رکورد ایران در پرتاب دیسک نوجوانان را به ۵۵.۱۰ متر افزایش دهد.
زمانی که حدادی در رده جوانان به رقابت پرداخت، فرصتی برای تمرین در اوکراین به دست آورد. این بار نیز با همکاری پالامارچوک و پس از دو ماه تمرینات مستمر، توانست دیسکی به وزن دو کیلوگرم را به مسافت ۶۶.۵۵ متر پرتاب کند و با این کار، رکورد جوانان ایران را نیز بیش از ۵ متر بهبود ببخشد.
ارتقای ۹ سانتی متری رکورد آسیا توسط ehsan hadadi
در پی همکاری های قبلی، احسان حدادی موفق شد تا با مربی معروف ویکتور گوتر قراردادی امضا کند. پس از شش ماه تمرین سخت و مستمر تحت نظر ویکتور، حدادی به میدان مسابقات جوانان آسیا رفت و با برتری چشمگیر، مدال طلای ارزشمندی را برای ایران به دست آورد. این پیروزی تنها شروع چیزی بزرگتر بود، زیرا تنها بیست روز بعد، احسان در مسابقات جهانی جوانان قادر به کسب مدال طلا برای جهان شد.
سفر حدادی تمام نشده بود. وی به کره جنوبی رفت و با ترقی ۹ سانتی متری، رکورد آسیا را شکست و عنوان قهرمان آسیا را به دست آورد. اما با پایان یافتن قرارداد ویکتور گوتر در سال ۲۰۰۶ و خروج او از ایران، حدادی مقابل چالش جدیدی قرار گرفت، که آن یافتن مربی جدید با سطح توانایی مشابه بود. اما احسان با تکیه بر تجربیات گذشته و تمرینات، در جام جهانی با ثبت رکورد ۶۲ متر و ۶۶ سانتی متر، مدال نقره ای را کسب کرد.
پیروزی های وی همچنان ادامه یافت و در بازی های آسیایی قطر، دوباره بر سکوی نخست قرار گرفت و مدال طلای دیگری به دست آورد. رکورد احسان حدادی، نمایانگر قدرت، اراده و ایمان به توانمندی فردی بود که احسان حدادی در تمام مراحل زندگی اش نشان داده بود.
نقش پروفسور کیم بوخونسف در رکورد احسان حدادی
پس از مجموعه ای از موفقیت ها، حدادی تصمیم گرفت تا در جست وجوی یک مربی برتر به بلا روس برود. با پشتیبانی و راهنمایی دوستانش در بلا روس، او موفق شد تا یکی از برجسته ترین مربیان جهان، پروفسور کیم بوخونسف، را به ایران جلب کند. احسان حدادی با عظمت و افتخار نام ایشان را می برد و معتقد بود که فرصتی بی نظیر برای خود به دست آورده است تا زیر نظر چنین مربی بزرگی تمرین کند.
پس از تنها سه ماه همکاری با بوخونسف، حدادی توانست رکوردهای خیره کننده ای را ثبت کند. ابتدا با ثبت رکورد ۶۷/۸۸ متر در تهران و سپس با رکورد ۶۷/۹۵ متر در بلا روس، نام خود را بار دیگر در تاریخچه ورزش آسیا به ثبت رساند. رکورد های احسان حدادی نمایانگر توانایی های فوق العاده اش و تاثیر مثبت همکاری با یک مربی جهانی بود.
رکورد احسان حدادی در مسابقات جهانی
در مسابقات جهانی اوزاکا ۲۰۰۷، احسان حدادی با قدم های استوار، به فینال رشته پرتاب دیسک رفت و تاریخچه ورزش ایران را دوباره نوشت. او با قرار گرفتن در مقام هفتم، نام خود را به عنوان اولین ایرانی در این رشته به فهرست فینالیست های جهانی اضافه کرد.
رکورد احسان حدادی فقط ابتدای ماجرا نبود. احسان، که قبلا عنوان قهرمانی و رکورد آسیا در پرتاب دیسک را به خود اختصاص داده بود، در سال ۲۰۱۱ به یکی از دستاوردهای افتخار آمیز دیگر خود، مدال برنز قهرمانی جهان، دست یافت و در یک روز خاطره انگیز در خرداد ۱۳۹۱، زمانی که میادین ورزشی رم با فشار و هیجان لیگ الماس پر شد، حدادی با یک پرتاب شگفت انگیز به میزان ۶۶.۷۳ متر، افتخار نخستین مقام را به دست آورد و پرچم ایران را با افتخار در اسمان ایتالیا به اهتزاز درآورد.
رکورد احسان حدادی در المپیک لندن
در المپیک ۲۰۱۲ لندن، احسان حدادی، ستاره پرتاب دیسک ایران، با پرتاب موفق ۶۵.۱۹ متری، بلیط ورود به فینال را به دست آورد. او در آن دور رقابت های سخت، با پرتابی بلند به اندازه ۶۸.۱۸ متر، کنار پرتاب بلند ۶۸.۲۸ متری رقیب سرسختش، هارتینگ، قرار گرفت و او مدال نقره ای را به گردن آویخت.
در پاسخ به سوالات درباره موفقیت های چشمگیرش، حدادی با افتخار گفت استعداد نابی در ورزش ایران وجود دارد که بی نظیر است و با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست. در سفرهای بسیاری که به کشورهای مختلف انجام داده ام که حدود ۳۰ تا ۴۰ سفر در هر سال است، شاهد بوده ام که حتی در اروپا، آمریکا و آسیا، کشوری نیست که استعدادهایی به مراتب و گستردگی ایران داشته باشد. به نظرم، شرایط آب و هوایی و جغرافیایی منحصر به فرد ایران زمینه ساز رویش استعداد در تمامی رشته های ورزشی است. اما برای رشد و به کمال رسیدن این استعدادها، نیازمند هدایت مربیان خبره و امکانات مناسب هستیم. رکورد احسان حدادی همیشه امید و الگوی سایرین بوده است.
رکورد ehsan hadadi در بازی های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون
در بازی های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون، کره جنوبی، احسان حدادی با شکوفایی فوق العاده ای، موفق شد با پرتابی عظیم بیش از ۶۵ متر، مدال طلایی را بر گردن بیاندازد. رکورد احسان حدادی دوباره ثبت شد. او، این افتخار ورزشی بزرگ را به حسن روحانی، رئیس جمهور آن زمان، اهدا کرد.
در توضیح این عمل معنادار، حدادی گفت می خواهم این مدال ارزشمند را به آقای روحانی تقدیم کنم، کسی که دل ها را شاد کرده است. از آن زمانی که آقای روحانی کاخ ریاست جمهوری را مدیریت کرده اند، شادی بیشتری در میان مردم حس می شود و این موضوع نکته بسیار ارزشمندی است.
آخرین رکورد احسان حدادی
احسان حدادی با وجود معضل مصدومیت، در المپیک ۲۰۲۰ توکیو حضور یافت. او با تلاش و پشتکار، توانست به مرحله مقدماتی برسد اما متاسفانه با ایستادن در رتبه بیست و ششم، رویایش برای پیشروی در مسابقات پایان یافت. این ورزشکار پرتلاش با وجود آسیب دیدگی، اراده خود را برای شرکت در بازی های المپیک نشان داد اما این بار موفق به عبور از مراحل اولیه نشد.