علی سورنا یکی از معروف ترین و شناخته شده هیپ هاپ و رپ فارسی است. او در زندگی کودکی خود سختی های زیادی را کشیده است. خوانندگی و سبک رپ و هیپ هاپ از جمله سبک های مورد علاقه او بوده است که امروز نیز به همین سبک آهنگ می خواند. از سورنا مجموعه های زیادی منتشر شده است. ویژگی کارها و آلبوم های او داستانی بودن آن ها با لحنی اعتراضی می باشد. به همین دلیل است که آهنگ های او مورد علاقه افراد زیادی قرار گرفته است. دراین مقاله در ابتدا به معرفی این رپر ایرانی و آهنگ هایش می پردازیم.در ادامه به درآمد و فعالیت های او در فضای مجازی اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

علی سورنا کیست

علی سورنا کیست؟

موسیقی رپ از جمله موسیقی هایی است که در بین جوانان امروزی بسیار باب شده است. این موسیقی با لحن خاصی خوانده شده و در مورد موضوعات مختلف صحبت می کند. رپرها در آهنگ هایشان از موضوعات سیاسی، اجتماعی، مذهبی صحبت می کنند. فقر، تنگدستی، تبعیض جنسیتی، بی عدالتی و … از محوری ترین متن هایی است که در آهنگ های رپ خوانده می شود. در ایران رپرهای زیادی وجود دارند. یکی از این معروف ترین رپرها علی سورنا می باشد.

علی سورنا متولد سال ۱۳۶۹ است. او در بیست و هفت فرودین در تهران به دنیا آمد. کودکی سختی داشته است و زندگی معیشتی آن ها با مشکل مواجه بوده است. به همین دلیل است که امروز در آهنگ هایش از فقر زیاد صحبت می کند. آهنگ هایی که او می خواند، اکثرا نشان دهنده صحنه های بدی از زندگی است. اصطلاحا این گونه شعرهای را خاکستری می نامند که در آن امیدی به زندگی وجود ندارد.

علی سورنا کار خود را در موسیقی از سن ۱۸ سالگی آغاز کرد. او در زمانی به سمت رپ رفت که دهه ظهور و پیشرفت رپرها در ایران بود. در آن زمان افرادی مانند یاس، هیچکس و … سر زبان ها بودند. اولین نفری که او کارش را با آن آغاز کرد بنیامین بود. در همان زمان فرزان وحشت و بازپرس از دیگر افرادی بودند که با او شروع به همکاری کردند. مدتی نگذشت که کار های او روانه بازار شد و با استقبال رپر دوستان زیادی همراه شد. از این زمان بود که علی سورنا هم در کنار بزرگان رپ قرار گرفت.

آهنگ های علی سورنا چیست؟

علی سورنا آهنگ های زیادی را دارد. سبک او در اکثر آهنگ هایش به صورت داستانی می باشد. در این داستان ها اعتراض به وضوح به چشم می خورد. این اعتراض ها به اوضاع اجتماعی جامعه و مشکلات مردم مانند فقر و فحشا می باشد. اولین آلبوم او مرد تنها نام داشت. این آلبوم که در سال ۱۳۹۱ منشتر شد، شامل ده آهنگ بود. مرد تنها، نام سورنا خیلی زود بر سر زبان ها انداخت. او آهنگ ها و آلبوم های دیگری را هم دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

علی سورنا گنجشک

علی سورنا آهنگ گنجشگکا را در سال ۲۰۱۷ خواند. دراین آهنگ از گنجشک های شهرش می خواهد از شهر بروند. او به رنج هایی که این گنجشک ها کشیده اند، اشاره می کند. از تو قفس کردن آن ها تا زخمی کردن و آب و دانه ندادن را اشاره می کند. در ادامه قسمت هایی از متن این آهنگ او آمده است.

گنجیشکای بی نام و نشون، پرنده های بی هم زبون، بهتره دیگه برین خونتون، دردتون نخورد به دردمون، کم زدنتون، بستنتون، ها؟ کم توو قفس کردنتون باز، اومدین اینجا واسه پرواز، کم نکرده کردن گردنتون، از اینجا مثل غریبه برین، از این شهر واسه همیشه برین، برین دنبال یه شهر بهتر، شاید به امید یه نتیجه برین، از سرتون، زخم بدنتون، غمتون، نوکتون، جیک جیک صبحتون، ترسِ توو شبتون و حبس نفستون، نفسم گرفت، برین یه جایی که ترسی نداره، واسه پرواز مرزی نداره، کلاغ ولگردی نداره، هیچ غمی و ترسی نداره، یه جایی که همه منظره ها خوبن، آدما وقتی وا میشن پنجره ها خوبن، کور و نگاه خوبن ، لال و صدا خوبن، شاپرکا خوبن ، شاه و گدا خوبن، بریم یه جا که ته قصه بی کویره، دور از سینه های آزاد که دشنه می دریدش، یه چند صباحی بو تشنگی نگیره، میشه بریم یه جا زندگی نمیره.

آهنگ های علی سورنا

علی سورنا نگار

آلبوم دیگری که از علی سورنا منتشر شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت، نگار بود. این آلبوم شامل ۱۲ ترک به نام های تولد، بریم عقب تر، نگار، نقش، کشتی، جاری، ترک، پاک، توربین، طوفان، مورفین و مرگ می باشد. این قطعات پشت سر هم بوده و باهم مجموعه و داستانی را روایت می کنند. در قطعه تولد به چگونگی خلقت نگار می پردازد. در قسمت هایی می گوید:

به بوی آخرین آجرم وفادارم، من بچه آوارم، نادیده بگیر از من من کوچه هام کوچیکه، اما اندازه دستای دنیا واست جا دارم. عمرم تولد تلخ ترین آمیزش، گهوارم همخوابگی ستون و ریزش، گرم بود بازار مصالح فروشا، می دادن آزارم، بی زار از بازارم.

سورنا دراین آهنگ سورنا دراین آهنگ نگار را شخصی می داند که در آوارگی به دنیا آمده است. در قطعه دوم با نام بریم عقب تر، ماجرا را قبل از تولد نگار توصیف می کند. یه گوشه از جاده بیرون شهر، صدای گریه های یه دختر پر از ترس، شبیه زوزه های باد معلق پر از رفتن فرار از مرگ، بریم عقب تر، صدای سوت های هم زمان و چکمه است. روی سنگ فرش آهنگ فرار دختر پر از ترس، بریم عقب تر، شهر پر از بوی گوشت تن بچه است. بریم عقب تر، بریم عقب تر، یه صف بی خنده است از پدر مادر بچه زیر بغل، بریم عقب تر، دستها، با لرز رو دهن نوزاد، ترس بلندی صدا خفای تنفس، کوچه های تاریک پاسبونا با خشم.

علی سورنا مرگ

قطعه های دیگر آلبوم نگار نیز ادامه دهنده این داستان هستند و در قسمت آخر آلبوم نگار به مرگ می رسیم. سورنا، داستانی را که با تولد نگار شروع کرده بود و ماجراهای پیش آمده در این بین را توصیف کرده بود، با مرگ آن به پایان می رساند. در این بین او از خان های زندگی اش عبور کرده و در نهایت در خان آخر با گیر افتادن در طوفان از پا در می آید و می میرد.

در این آهنگ نیز مانند سایر آهنگ های او فضای غم و اندوه و بی امیدی دیده می شود. بسیاری از منتقدین به این نوع سبک موسیقی نقد می کنند و آن را درست نمی دانند. زیرا انسان برای امید آفریده شده است. با اینکه مشکلات زیاد است، اما باید در مقابل آن ها ایستاد و ناامیدی نباید رواج یابد. با این حال این نوع سبک موسیقی خاص علی سورنا می باشد. متن این آهنگ به شرح زیر است.

از طرف راهِ ندیده ها، سرزمینی به اسم کشف، توان پذیرش یه صدا، حتی مخالف عقیده ها، از طرف شکافِ لایه ها ، اوجِ حضورم توی عمق عبورت توو لمس پدیده هاست. از طرف کفه برابر، تا میون خنده ها نمیری، از طرف لبی پاره خط گون، تا گوشاتو از رو صدا نگیری. از سمت جرئت حملِ قام، بیدارِ شبونه امانت، از سمت چیزی به اسم حقیقت، آخرین دیوار بی ضمانت.

من اون فصلِ سردم وقتِ تعویض لباساته ، قیچی باغبونم زمانی که وقتِ هَرَس تَبَرگاته، از طرف نیمه های خالی، نقشه فرداهای خیالی، از طرف درخت های بی برگ، پایانِ محضِ نونهالی، از طرف جنون با رضایت، شروع بیماری تا سرایت، زخم شکنجه ای به اسم دنیا، از سمتِ تجربه تا روایت. واسه تو دلسرد، باد دوره گرد. منو قبولم کن، این منم مرگ.

مریم

مریم هم از جمله مجموعه های خاص علی سورنا است. در ابتدا به متن این آهنگ می پردازیم، سپس به نقد آن اشاره می کنیم.

غروب که میشه بوی مریم از توو پنجره ها میاد توو خونه های داراب، خونه هایی با آجرای خسته، اینجا بازار تلخ عزا داراست. تا شب میشه مریمو آشنا ندیده، توو این زمان تموم واژه ها غریبه ان، تا غرق بشه پشت رود شب میون کوه، نگاه مادری که با شنا غریبس.

مریمم کجایی؟ برا لباست، اندام آزاده قامتی ندارم، بیا مادر استقامتی ندارم، خوب و بد تویی بی تو قیامتی ندارم. وقتی که تو تب کری آن همه، خواب وسط این قهری آن همه، مادر بعد زوزه های گرگا میگه، کدوم زوزه بویِ خون مریمم.

مریمم گلِ ناب امیدم، اینجا صورتا همو به نقاب لو میدن، چشما دیدنو به خواب لو میدن، ماهیا همو به قلاب لو میدن. کل عمرِ تو صرف چی میشه میشد، سکون واست یه درد دیرینه میشد، لایِ درختا که به ارّه می گفتن تقدیر، حرکت تو پوست خند بی ریشگی شد. مریمم کجایی؟ خوب و بد تویی بی تو قیامتی ندارم، مریمم کجایی؟

سورنا در آهنگ مریم از دختری حرف می زند که تنها دلیل او برای زندگی است. به همن دلیل از او می خواهد که هر کجا هست برگردد. بیشتر قسمت های این آهنگ به حوادث تلخی اشاره می کند که در نبود مریم برای او افتاده است. از خیانت ماهی ها در لو دادن قلاب، تا نبود قیامت بدون مریم از جمله این موارد است.

علی سورنا کشتی

آهنگ کشتی یکی از مجموعه های آلبوم نگار است. دراین ترک به قسمتی اشاره می کند که سورنا هدایت گر و پیر یک کشتی است که نگار سوار بر آن می باشد. او در این آهنگ سعی بر به مقصد رساندن این دخترک دارد. لذا رهنمود های زیادی را به او در این آهنگ می کند. قسمت هایی از این قطعه در ادامه آورده شده است.

عمری اسیرم، لعنت به دریا، کشتی ندارم، لعنت به سرما، این روزا شلوغه، اما بی فروغ، شاید که خودِ کشتی هم دروغ، من تو باید یاد بگیریم شنا، هر چند که این دریای کوچیک بزرگه،بیا کشتی هم باشیم عابر، بیا با هم بشیم مسافر. دستای من حاضرین پارو بشین، چشم من میشی ناخدای من، آهای سینه سکان من میشی، راهِ زیادی مونده تا خدایِ من، اگه نیای امشب وسط دریام، تمومِ راهو میرم با دستام، بیا کشتیِ هم باشیم عابر، بیا با هم بشیم مسافر، اقیانوسم مُرد کِشتی کجایی، بندرم بازارِ فروش کَلَک شد، رُخ نشون بده دِ لعنتی چوبت، تَرکه شک شد باورم فَلَک شد. اگه نیای امشب، وسطِ دریام، با اینکه سرده، می لرزه دستام، اقیانوسم مُرد کِشتی کجایی؟

علی سورنا نگار

علی سورنا مجنون شهر

مجنون شهر یکی از پخته ترین آهنگ های علی سورنا است. هر جمله ای که او در این آهنک به کار برده مانند یک شعر دارای معانی و مفاهیم مختلف است. سورنا این آهنگ را اینگونه آغاز می کند.

بگو راست بگو چپ، بگو داغ، بگو سرد، بگو شاد بگو تلخ، بگو باد بگو برف، بگو لات بگو رعد. این نشان دهنده این است که شاعر می خواهد او را هر طور دوست دارند صدا کنند. در ادامه می گوید بگو بیاد پایین تر، پایین پایین پایین تر، بگو بیاد پایین تر، پایین تر از پایین شهر. به نوعی می خواهد بگوید که خیلی تواضع دارد و در پایین شهر زندگی می کند.

سورنا که خود را مجنون این شهر می داند در اوج آهنگ می گوید منم دلم می خواست دونه کسی رو نگیره کبوترم بیاد. این نشان دهنده این است که عشقش به خاطر پول بیشتر شیفته کسی دیگر نشود.به همین خاطر است که در ادامه از روان پریشی حالش صحبت می کند. این آهنگ نیز مانند سایر آهنگ های او تصویرگر دیگر معضل جامعه و آن عشق و دردهای آن است.

نمی ترسم

آهنگ نمی ترسم دومین ترک از آلبوم آوار علی سورنا است. این آهنگ در سال ۱۳۹۰ منتشر شد. انتشار این آهنگ با جنجال های زیادی همراه شد. سورنا در این آهنگ فحاشی می کند و منتقدین زیادی به دنبال مقصود او از این کار می گردند. قسمتی از این آهنگ به شرح زیر است.

نمی ترسم از آیندت مسیر تو رو باید رفت، می لروزنمت با هر خط ، تکون بخور مادر، خاکِ تو منو خاکم کرد، زنجیرِ تنت هلاکم کرد. خفقانِ تو لالم کرد، ماتم کده تو ماتم کرد. اشک نمیاد یه دونه قطرم، کُشتم حسمو بدون نبضم. افتادی تو به جونه قلبم، این دفعه قلبتو نشونه رفتم. همه لحظاتِ پِرتیمو پس بده، دغدغه های فکریمو پس بده. قدمای کیلومتریمو پس بده، اشکِ برادرم مهدی رو پس بده. ببین دردو همه اینا تقصیر توئه. منه وحشی دوره گردو، همه اینا تقصیر توئه، ببین دست خشک و سردو ، همه اینا تقصیر توئه.

رنگ غم حس درد، همه اینا تقصیر توئه، ببین چطور سگ خور شدم، همه اینا تقصیر توئه، با هر آش و لاشی دم خور شدم همه، اینا تقصیر توئه، چطو معتاد الکل شدم، همه اینا تقصیر توئه.

دانلود آهنگ علی سورنا به چه صورت است؟

برای دانلود آهنگ های علی سورنا سایت های مختلفی وجود دارد. دانلود آهنگ های او بر اساس حق کپی رایت، با پرداخت مبلغ آن آهنگ باید انجام شود. سایت هایی که آهنگ های او را منتشر کرده اند، حق کپی رایت را رعایت نکرده و دانلود از این سایت ها غیر قانونی است.

آخرین آهنگ هایی که از علی سورنا منتشر شده است، قطعه های مهران، نفس و همچنین نغمه بوده است. این قطعه ها هم مانند سایر کارهای او با استقبال مواجه شده است. در رزومه کاری علی سورنا همکاری با شخص خاصی دیده نمی شود. بر خلاف اکثر رپرها که باهم دیس یا فیت می دهند، این خواننده بی حاشیه، به تنهایی به کار خود می پردازد. اما با سایر رپرها ارتباط دارد. از جمله دوست های او به حسین ابلیس می توان اشاره کرد. این دو از دهه هشتاد با یکدیگر دوست می باشند.

دانلود آهنگ علی سورنا

درآمد این خواننده چقدر می باشد؟

درآمد اکثر خواننده های مطرح در بدترین حالت، کمتر از صد میلیون نمی باشد. البته درآمد یک خواننده به عوامل زیادی وجود دارد. این عوامل شامل موارد زیر است.

  • برگزاری کنسرت ها
  • تعداد آهنگ های منتشر شده در سال
  • فعالیت اجتماعی و میزان مشارکت در درآمد های مجازی
  • سایر درآمد ها

مهم ترین درآمدی که یک خواننده می تواند داشته باشد از برگزاری کنسرت می باشد. در بدترین حالت اگر خواننده ای یک کنسرت در ماه داشته باشد، میزان صد میلیون را از همان کنسرت دریافت می کند. علی سورنا از جمله خواننده هایی است که کنسرت در ایران کمتر داشته است. او بیشتر درآمد خود را از آهنگ های منتشره خود دریافت می کند. طرفداران او منتظر انتشار مجموعه شعر های او هستند.

علاوه بر این ها امروزه فضای مجازی بستر مناسبی برای تبلیغ و کسب درآمد می باشد. اینستاگرام یکی از این محیط ها است که سلبریتی ها درآمد خوبی را از آن دارند. با این حال علی سورنا درآمد خوبی را دارد. همان طور که اشاره شد، او زندگی سختی را در کودکی داشته و امروز برای زندگی خود تلاش زیادی را می کند.

یکی از کارهایی که علی سورنا انجام می دهد و این کارها رسانه ای نمی شود، کمک های خیرخواهانه او با بخشی از درآمدش در ماه می باشد. به گفته دوستان علی، او در کارهای خیر و مخصوصا کمک به کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست همواره دست خیر دارد. با این حال خیلی از این کمک ها بدون هیچ گونه تصویر و فیلمی انجام شده است.

عکس های این رپر به چه صورت است؟

علی سورنا از جمله خواننده های خوش عکس است. عکس های او مانند سایر رپرها با استایلی خاص می باشد. وجه مشترک اکثر عکس های علی سورنا زمینه سیاه تصاویر او می باشد. این تصویر سیاه متناسب با آهنگ های او است. از آن جایی که اکثر کار های او نشان دهنده سختی و درد و رنج است، این زمینه سیاه برای این دلیل انتخاب شده است.

نکته ای که در مورد این رپر ایرانی وجود دارد، سادگی و بی حاشیه بودن او است. در ایران پیرامون رپرها حواشی زیاد بوده و به آن ها مجوز فعالیت داده نمی شود. سورنا از جمله کسانی است که خود را زیاد درگیر این حواشی نمی کند. هر از گاهی آهنگی را منتشر کرده و از این طریق کسب درآمد می کند. تصاویر او نیز نشان دهنده همین بی حاشیه بودن است.

اینستاگرام علی سورنا

اینستاگرام علی سورنا چیست؟

صفحه رسمی علی سورنا در اینستاگرام a.sorena@ است. تعداد فالوور های او کم بوده و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر است. این تعداد در مقابل سایر مردم عادی در اینستاگرام زیاد می باشد، اما در مقابل سایر سلبریتی ها کم است.

علی سورنا در اینستاگرام فعالیت زیادی را ندارد. او تاکنون ۳۹ پست در صفحه خود منتشر کرده است. این پست ها شامل قسمت هایی از شعر های او در آهنگ هایش، تبلیغ کارهای جدیدش و یا تصاویری از خود می باشد. با فالوو کردن او به سایر پست ها و فعالیت های او در اینستاگرام پی خواهید برد.

همان طور که اشاره شد، علی سورنا برخلاف اینکه رپر معروفی است که کارهای خوبی دارد، اما حاشیه های او کم است. در زندگی او نامی از همسر و دختری نیست. تصاویر و پست های اینستاگرامی او هم همین را تایید می کند. چندی پیش شایعه شده بود که او با دختری رابطه دارد. این شایعه از آن جایی آب خورد که او در قسمتی از شعرهایش به عشق دیرینه خود اشاره می کند. این عشق که به دوران دبیرستان او برمی گردد، به خاطر وضع نامناسب علی به ازدواج ختم نشده است. شاید یکی از دلایل مجرد بودن او و اینکه در آهنگ هایش از سختی های رسیدن به عشق صحبت می کند، همین موضوع باشد.

سوالات متداول

علی سورنا کیست؟

علی سورنا از جمله رپرهای ایرانی و متولد سال ۱۳۶۸ است. او از ۱۶ سالگی به سمت سبک رپ و هیپ هاپ رفت.

مجموعه آهنگ ها و آلبوم های علی سورنا چیست؟

علی سورنا آلبوم ها وآهنگ های زیادی را منتشر کرده است. از میان آن ها به گنجشک، نمی ترسم، نگار، مرگ و … می توان اشاره کرد.

سبک علی سورنا در مورد موسیقی رپ چیست؟

سبک او نوعی اعتراض به مسائل مختلف جامعه مخصوصا مسائل اجتماعی است. سورنا این مجموعه ها را به صورت داستانی بیان می کند.

آلبوم نگار علی سورنا در مورد چیست؟

آلبوم نگار علی سورنا به نوعی نشان دهنده زجر و سختی یک دختر در فقر است. این آلبوم ترک هایی با نام تولد، کشتی، جاری، طوفان، مرگ و … را دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]