بازیگران دهه شصتی در سینما و تلویزیون ایران تا کنون توانسته اند شهرت بسیاری کسب کنند و جوایز و افتخارات بسیاری را بدست آورند. سینما و تلویزیون ایران بازیگران جوان زیادی را به خود جذب کرده است. بازیگران دهه شصتی در سینما و تلویزیون ایران جزو بهترین های دنیای هنر هستند و سال های زیادی است که در تلویزیون و سینمای ایران درخشیده اند و کارنامه پرباری دارند.
کدام بازیگران دهه شصتی هستند؟
در ادامه با بعضی از بازیگران دهه شصتی مثل سارا بهرامی، مصطفی زمانی، پگاه آهنگرانی و افرادی نظیر آن ها آشنا می شوید.
سارا بهرامی
سارا بهرامی متولد دو بهمن سال ۱۳۶۱ می باشد که در زمینه بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون فعالیت میکند. او همچنین فارغ التحصیل رشته تئاتر است. علاقه او به بازیگری از کودکی او آغاز شد و از نه سالگی با ثبت نام در کلاس های تئاتر کانون پرورشی کودکان و نوجوانان وارد این حرفه شد. او اصالتا اهل شهر اصفهان است و اولین کار سینمایی خود را در سال ۱۳۸۸ با فیلم ایرانی فرانسوی تهرون با کارگردانی نادر تکمیل همایون تجربه کرد. از فیلم ها وسریال های معروف این بازیگر می توان به فیلم گیتا سال ۱۳۹۴ در نقش نسترن به کارگردانی مسعود مددی و فیلم خانه ای در خیابان چهل و یکم در سال ۱۳۹۴ در نقش حمیده به کارگردانی حمیدرضا قربانی اشاره کرد.
مصطفی زمانی
مصطفی زمانی متولد ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۱ می باشد و او در شهر املش استان گیلان متولد شد و اصالتا مازندرانی است. او فعالیت خود را در حرفه بازیگری از سال ۱۳۸۳ شروع کرد و در سال ۱۳۸۵ با بازی کردن در سریال یوسف پیامبر به مردم معرفی شد و به شهرت رسید. مصطفی زمانی فارغ التحصیل رشته مدیریت تکنولوژی دانشگاه آزاد تهران است و او دارای سه برادر و یک خواهر می باشد. از فیلم ها و سریال های او می توان به فیلم برون قرار قبلی در سال ۱۴۰۰ به کارگردانی بهروز شعیبی، فیلم روز ششم در سال ۱۳۹۹ به کارگردانی حجت قاسم زاده اصل، فیلم خط ویژه در سال ۱۳۹۹ به کارگردانی مصطفی کیایی، فیلم آینه شمعدون در سال ۱۳۹۱ به کارگردانی بهرام بهرامیان و فیلم هایی بی شماری نظیر آن ها نام برد.
پگاه آهنگرانی
پگاه آهنگرانی فرهانی متولد ۲ مرداد ۱۳۶۳ است و فعالیت خود را در حرفه بازیگری، کارگردانی، تهیه کنندگی و تدوینگری از سال ۱۳۶۹ آغاز کرده است و همچنین جالب است بدانید او فرزند منیژه حکمت یکی از کارگردانان معروف ایرانی و جمشید آهنگرانی یکی از کارگردانان سینما می باشد. از فیلم های سینمایی که پگاه آهنگرانی در آن ها ایفای نقش کرده است می توان به فیلم برای مرجان در نقش مرجان در سال ۱۳۹۹ به کارگردانی حمید زرگرنژاد و فیلم سارا و آیدا در سال ۱۳۹۵ در نقش آیدا به کارگردانی مازیار میری اشاره کرد. همچنین او تهیه کنندگی فیلم های ده نمکی ها، تماشاخانه و سیب را به عهده داشته است.
طناز طباطبایی
طناز طباطبایی متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۶۹ می باشد. این بازیگر فعالیت خود را در سینما، تلویزیون و تئاتر از سال ۱۳۷۹ آغاز کرده است و فارغ التحصیل رشته کارگردانی تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی تهران می باشد. از فیلم ها و سریال هایی که طناز طباطبایی در آن ها ایفای نقش کرده است دو مورد از فیلم های او می توان به فیلم سینمایی بی رویا به کارگردانی آریا وزیر دفتری در سال۱۳۹۹ و فیلم شنای پروانه در نقش پروانه در سال ۱۳۹۸ به کارگردانی محمد کارت اشاره کرد.
ترانه علیدوستی
ترانه علیدوستی متولد ۲۲ دی ۱۳۶۲ می باشد او فعالیت خود را در حرفه بازیگری و صداپیشگی از سال ۱۳۸۹ آغاز کرده است و در فیلم های فیلم سازان برجسته ای مثل اصغر فرهادی، رسول صدرعاملی، واروژ کریم مسیحی ایفای نقش کرده است و توانسته جوایز بسیاری کسب کند. او به زبان انگلیسی تسلط بوده و مترجم ادبی است. نخستین و تنها کار سریالی این بازیگر سریال شهرزاد در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ بوده است که او در این سریال که به کارگردانی حسن فتحی بوده است نخستین بازی خود در سریال را تجربه کرد و در این سریال نقش شهرزاد سعادت را ایفا کرده است.
الناز شاکر دوست
الناز شاکردوست متولد ۷ تیر ۱۳۶۳ می باشد و یکی از بازیگران دهه شصتی می باشد. او فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران می باشد. وی فعالیت خود را در حرفه بازیگری از سال ۱۳۸۳ تا کنون آغاز کرده است. اولین فیلمی که الناز شاکردوست در آن ایفای نقش کرده است فیلم گل یخ در سال ۱۳۸۳ به کارگردانی کیومرث پور احمد بود که از طریق این فیلم پا به عرصه سینما گذاشت و در کمتر از یک سال توانست در چهار فیلم سینمایی ایفای نقش کند.
طبق گزارشی در سال ۱۳۹۹ به دست رسید الناز شاکر دوست یکی از اصلی ترین گزینه ها بری ایفای نقش های جدی در سینمای ایران است. از فیلم ها و سریال های او می توان به فیلم ابلق در سال ۱۳۹۲ در نقش راحله به کارگردانی نرگس آبیار، فیلم تی تی در سال ۱۳۹۸ در نقش تی تی به کارگردانی آیدا پناهنده، فیلم مطرب در سال ۱۳۹۷ در نقش زیبا به کارگردانی مصطفی کیایی، فیلم شبی که ماه کامل شد در نقش فائزه در سال ۱۳۹۷ به کارگردانی نرگس آبیار اشاره کرد.
امیر جدیدی
امیر جدیدی یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی است که در تاریخ ۱۳ خرداد سال ۱۳۶۳ متولد شد و فعالیت خود را به عنوان هنرپیشه سینما و تئاتر از سال ۱۳۸۹ شروع کرد. او فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع از دانشگاه آزاد اسلامی می باشد و اولین کار سینمایی خود را در سال ۱۳۸۹ با فیلم آفریقا به کارگردانی هومن سیدی آغاز کرد و همچنین جالب است؛ بدانید که او مربی و بازیکن تنیس هم می باشد. از فیلم های این بازیگر می توان به فیلم سیزده در سال ۱۳۹۲ در نقش آرش به کارگردانی هومن سیدی، فیلم پایان خدمت در سال ۱۳۹۲ در نقش پوریا به کارگردانی حمید زرگر نژاد، فیلم رخ دیوانه در سال ۱۳۹۳ در نقش پیروز به کارگردانی ابوالحسن داوودی اشاره کرد.
باران کوثری
باران کوثری در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۶۴ متولد شد او دیپلم نمایش خود را از هنرستان سوره گرفته است و دانشجوی کارشناسی رشته جامعه شناسی نیز هست. این دهه شصتی فعالیت خود را در حوزه بازیگری، طراحی صحنه، طراحی لباس و منشی صحنه در سال ۱۳۸۰ آغاز کرد و نخستین تجربه بازیگری او در فیلم بهترین بابای دنیا ساخته داریوش فرهنگ بود. همچنین لازم است بدانید او فرزند رخشان بنی اعتماد کارگردان سینما و جهانگیر کوثری تهیه کننده سینما و کارشناس فوتبال می باشد.
او توانست با بازی در فیلم های عصبانی نیستم و بغض بسیار خوش بدرخشد و جوایز بسیاری کسب کند. باران کوثری در تاریخ ۱۶ مهر ۹۴ در صحنه فیلم ۷ ماهگی دچار آسیب شد و اتفاق ناگوار دیگری که برای این بازیگر افتاد تصادف با جرثقیل بود. باران کوثری به عنوان سفیر انجمن خیریه یاری سوئد در ایران معرفی شده است.
نوید محمد زاده
نوید محمد زاده در ۱۸ فروردین سال ۱۳۶۵ در تهران متولد شد. او فعالیت خود را در حرفه بازیگری از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و اهل شهرستان مهران می باشد و اصالتا کرد است. او تا دوسالگی در تهران بود و بعد از آن به ایلام رفت و تا اتمام تحصیلاتش در دوره راهنمایی در آنجا ماند.
او دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم رشته عمران می باشد. از جمله فیلم ها و سریال هایی هایی که نوید محمد زاده در آن ها ایفای نقش کرده است می توان به فیلم در میان ابر ها در سال ۱۳۸۷ در نقش باقر، فیلم عصبانی نیستم در سال ۱۳۹۲ در نقش نوید، فیلم لانتوری در سال ۱۳۹۴ در نقش پاشا، فیلم خشم و هیاهو در سال ۱۳۹۴ در نقش خسرو پارسا و فیلم ابد و یک روز در سال ۱۳۹۴ اشاره کرد.
ساعد سهیلی
ساعد سهیلی در ۳۰ بهمن ۱۳۶۶ در شهر مشهد مقدس متولد شد. او در زمینه بازیگری از سال ۱۳۸۰ فعالیت می کند و والدین او سعید سهیلی (کارگردان و فیلم نامه نویس) و مهناز منتظری می باشد. او یک برادر به نام سینا مهراد که از بازیگران معروف سینما و تلویزیون است و دو خواهر به نام های سارا و صبا سهیلی که آنها هم از بازیگران سینما وتئاتر هستند دارد.
او معروف ترین عضو خانواده سهیلی است. از جمله آثار او می توان به فیلم گشت ارشاد دو به کارگردانی سعید سهیلی در سال ۱۳۹۰ در نقش حسن، فیلم پنجاه کیلو آلبالو به کارگردانی مانی حقیقی در سال ۱۳۹۴، فیلم رخ دیوانه به کارگردانی ابوالحسن داوودی در سال۱۳۹۳ در نقش مسعود اشاره کرد.
پدرام شریفی
پدارم شریفی در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۶ در تهران متولد شد او از بازیگران دهه شصتی می باشد. وی فعالیت خود را در زمینه بازیگری از سال ۱۳۸۸ آغاز کرد. او دارای مدرک فوق دیپلم در رشته عمران می باشد و فعالیت خود را در این حرفه با تئاتر آغاز کرده است. او با فیلم ماهی و گربه به کارگردانی شهرام مکری به سینمای ایران معرفی شد و ایفای نقش در فیلم متولد ۶۵ به کارگردانی مجید توکلی به بیشتر شناخته شدن او کمک کرد. از فیلم ها و سریال های او می توان به فیلم بادیگارد در سال ۱۳۹۴ در نقش الیاس به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، فیلم متولد ۶۵ در سال ۱۳۹۴ در نقش افشار به کارگردانی مجید توکلی، فیلم سیانور در سال۱۳۹۴ در نقش امیر فخرا به کارگردانی بهروز شعیبی اشاره کرد.
مهرداد صدیقیان
مهرداد صدیقیان در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۶۷ در تهران متولد شد او فعالیت خود را در سینما و تلویزیون از سال ۱۳۸۴ آغاز کرده است و با فیلم سینمایی عصر جمعه شناخته شد. از فیلم ها و سریال های این بازیگر می توان به فیلم عصر جمعه در سال ۱۳۸۴ به کارگردانی مونا زندی حقیقی، فیلم اتوبوس شب در سال ۱۳۸۵ به کارگردانی کیومرث پور احمد، فیلم یک خانواده محترم در سال ۱۳۹۰ به کارگردانی مسعود بخشی اشاره کرد.
نازنین بیاتی
نازنین بیاتی یکی دیگر از بازیگر های دهه شصتی است در تاریخ ۱۵ دی سال ۱۳۶۸ در تهران متولد شد.او از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را در حوزه بازیگری آغاز کرد. او فارغ التحصیل رشته تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن می باشد. نازنین بیاتی در سریال تلویزیونی عروسکی شکرستان به عنوان طراح صحنه، طراح لباس و صدا پیشه شخصیت های رویا و پیشگو با همکاری حسن رادور حضور پیدا کرد. از فیلم ها و سریال های معروف او می توان به فیلم فرشته ها باهم می آیند در سال ۱۳۹۲ در نقس لیلا به کارگردانی حامد محمدی، فیلم رخ دیوانه در سال ۱۳۹۳ در نقش غزل به کارگردانی ابوالحسن داوودی اشاره کرد.
عکس های بازیگران دهه شصتی را در کجا ببینیم؟
شما می توانید عکس های بازیگران دهه شصتی همچون نوید محمد زاده، ترانه علیدوستی، مصطفی زمانی، طناز طباطبایی، نازنین بیاتی، مهرداد صدیقیان، ساعد سهیلی، پگاه آهنگرانی، الناز شاکر دوست، باران کوثری و غیره را در سایت های معتبر و شبکه های اجتماعی مشاهده کنید. همچنین شما می توانید عکس های این بازیگران دهه شصتی را در جشنواره های مختلف و در صحنه های فیلم های گوناگون و زندگی شخصی شان در این منابع دنبال کنید.
چه حاشیه هایی برای بازیگران دهه شصتی به وجود آمد؟
از بازیگران پرحاشیه دهه شصتی می توان به خانم طناز طباطبایی اشاره کرد. او از جمله ۱۴۰ هنرمندان ایرانی بود که در انتخابات ۱۳۹۲ با امضای طوماری همراه با دیگر اصلاح طلب ها و اعتدال گرایان ضمن قدردانی از محمدرضا عارف به علت کنار کشیدن به نفع روحانی از نامزدی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری همان سال حمایت علنی کرد و همچنین در سال ۱۳۹۶ بار دیگر از جمله هنرمندانی بود که از نامزدی حسن روحانی حمایت کرد.
یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی پر حاشیه، خانم ترانه علیدوستی است که خبر های بسیار جنجالی در مورد او به وجود آمد که شامل ماجرای حضور نیافتن او در سریال های صدا و سیما و تحریم اسکار ۲۰۱۷ می باشد. ترانه علیدوستی تا به حال در هیچ گونه سریال تلویزیونی حضور نداشته و در این باره گفته است که من در تلویزیون بازی نمی کنم و ۱۲ سال است که بازی نکرده ام و معتقدم که بازی در تلویزیون یک خیانت فرهنگی است.
ماجرای تحریم اسکار ۲۰۱۷ به این شرح بود که دستور دونالد ترامپ مبنی بر لغو صدور روادید برای مهاجران ۷ کشور از جمله ایران باعث واکنش شدید ترانه علیدوستی شد تا جایی که او اعتراض کرد و در واکنش این خبر، این کار ترامپ را نژاد پرستانه خواند و در توییتر خود اعلام کرد که در مراسم اهدای جوایز اسکار در لس آنجلس شرکت نخواهد کرد. خبر اعتراض او در تاریخ ۷ بهمن ۹۵ در تمامی رسانه های بزرگ جهان با تیتر ترانه علیدوستی اسکار را تحریم کرد جنجالی شد.
یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی پر حاشیه سینمای ایران الناز شاکر دوست می باشد که با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود برای حمایت از همجنسگرایان با تذکر دادستانی تهران روبه رو شد. داستان از این قرار است که او در ۱۴ اردیبشهت ۱۴۰۰ با انتشار پیامی از همجنسگرایان حمایت کرد و در تاریخ مه ۲۰۲۱ با تذکر دادستانی تهران مجبور شد پست اینستاگرام خود را پاک کند. در این میان خبرگزاری مارس و مشرق نیوز که وابسته به سپاه پاسداران اسلامی است؛ برای ساخت کمپین هایی برای پرونده سازی ضد شاکر دوست نقش بسیاری داشتند و لقب هایی همچون سلبریتی ترویج دهنده فساد را به او نسبت دادند.
ساعد سهیلی که یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی می باشد پس از بازی در فیلم لاتاری در واکنش منفی از طرف دولت دبی مواجه شد و از سوی امارات متحده عربی به این کشور ممنوع الورود شد. همچنین ساعد سهیلی در اکران فیلم ژن خوک به صراحت انتقاد بسیار تندی نسبت به آقا زاده ها داشت و گفت که امیدوارم یک سیل بسیار عظیم بیاید و آقا زاده هایی که از موقعیت شان سوء استفاده می کنند را با خودش ببرد.
آدرس پیج اینستاگرام بازیگران دهه شصتی چیست؟
شما می توانید اخبار و عکس های بازیگران دهه شصتی را در بازیگران دهه شصتی اینستا و یوتیوب بازیگران دهه شصتی دنبال کنید. آدرس پیج اینستاگرام بعضی از بازیگران دهه شصتی به شرح زیر می باشد. پیج خانم الناز شاکر دوست به نشانی elnazshakerdoost، پیج آقای نوید محمد زاده به نشانی navidmohammadzadeh، پیج خانم ترانه علیدوستی به نشانی taraneh_alidoosti، پیج خانم نازنین بیاتی به نشانی bayati_nazanin، پیج آقای امیر جدیدی به نشانی amirjadidi، پیج خانم طناز طباطبایی به نشانی tannaz.tabatabaei.official می باشد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی ازدواج کرده اند؟
از بازیگران دهه شصتی که ازدواج کرده اند می توان به ساعد سهیلی و نوید محمد زاده اشاره کرد. نوید محمد زاده در سال ۱۴۰۰ با انتشار پستی در اینستاگرامش خبر ازدواج خود را با فرشته حسینی این بازیگر افغانستانی اعلام کرد. فرشته حسینی متولد ۶ اردیبهشت سال ۱۳۷۶ در تهران است و ملیت او در اصل به کشور افغانستان بر می گردد. ساعد سهیلی یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی در سال ۱۳۹۵ با گلوریا هاردی بازیگر مجموعه کیمیا ازدواج کرد که با تبریک ها در صفحه رسمی فیلم کیمیا در اینستاگرام این ازدواج علنی شد و جالب است بدانید همسر او شش سال از خودش بزرگ تر می باشد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی کارگردان شده اند؟
از جمله بازیگران دهه شصتی که کارگردان شده اند می توان به خانم پگاه آهنگرانی فراهانی اشاره کرد. از جمله فیلم هایی که پگاه آهنگرانی کارگردان آن ها بوده است می توان به فیلم خانه سینما در سال ۱۳۹۶، فیلم نمایش ارباب جمشید در سال ۱۳۹۵، فیلم ده نمکی ها در سال ۱۳۸۹، فیلم تماشاخانه در سال ۱۳۸۴، فیلم سیب در سال ۱۳۸۰ اشاره کرد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی جوایز و افتخاراتی به دست آوردند؟
از جوایز و افتخارات بازیگران دهه شصتی می توان به جوایز خانم سارا بهرامی اشاره کردY که شامل برنده شدن در جشنواره فیلم یاس در سال ۱۳۹۳ به عنوان بهترین بازیگر زن در اثر آرزو هایت را به خاک نسپار، برنده شدن در فیلم خانه ای در خیابان ۴۱ در جشنواره دهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینما ایران به عنوان بهترین نقش مکمل زن در سال ۱۳۹۵، برنده شدن در نهمین جشنواره بین المللی تامیل نروژ به عنوان بهترین بازیگر زن در اثر ایتالیا، برنده شدن در ۳۶ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۶ به عنوان بهترین بازیگر نقش زن در فیلم دارکوب اشاره کرد. یکی از جوایز بسیار نفیس پگاه آهنگرانی جایزه برنده شدن سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن در ۳۱ امین جشنواره فیلم فجر برای فیلم دربند در سال ۱۳۹۱ بود.
در ادامه جوایز و افتخارات طناز طباطبایی یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی شامل برنده شدن در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن در فیلم شنای پروانه در سال ۱۳۹۸، برنده شدن در جشنواره فیلم یزد و کسب تندیس بهترین بازیگر در فیلم ویلایی در سال ۱۳۹۶ و برنده شدن در جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۹۱ با عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن در اثر هیس دختر ها فریاد نمی زنند می باشد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی دیگر بازی نمی کنند؟
باید بدانید که در حال حاضر در دهه نود سینما و تلویزیون ایران بیشتر از هر زمان دیگری در تصرف بازیگران دهه شصتی است. اکثر این بازیگران مانند نوید محمدزاده، باران کوثری، ترانه علیدوستی جزو بازیگران پر کار دهه ۶۰ به حساب می آیند. بازیگران دهه شصتی به خوبی توانسته اند خود را از هم نسلان خود حتی بازنشستگان این حرفه جدا کنند و افتخارات بسیار زیادی را در همین دهه به دست آورند. در حال حاضر خبری از بازنشستگی آن ها در این حرفه وجود ندارد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی ثروتمندند؟
یکی از خبر هایی که هم اکنون در فضای مجازی سوژه است خبر دستمزد نجومی نوید محمد زاده یکی از بازیگران دهه شصتی می باشد. در این خبر عنوان شد که او برای شرکت در برنامه اینترنتی هم رفیق برای چند ساعت مهمان شدن مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان دریافت کرده است. نوید محمدزاده در تبلیغ سن ایچ مبلغ ۱۰ میلیارد تومان و برای تبلیغ یک دقیقه ای مبلغ یک میلیارد تومان دریافت می کند. او همچنین برای بازی در هر فیلم مبلغ ۷ میلیارد تومان دستمزد می گیرد و با این احتساب نوید محمد زاده با بازی در دو فیلم در سال مبلغ ۳۰ میلیارد تومان دستمزد دریافت می کند. در ادامه مطلب خبر دستمزد نجومی ترانه علیدوستی یکی دیگر از بازیگران دهه شصتی را به اطلاع شما می رسانیم که این خبر حاکی از آن است که او برای حضور در سریال شهرزاد ماهی نود میلیون تومان دستمزد گرفته است.
سوالات متداول
کدام یک از بازیگران دهه شصتی کارگردان است؟
خانم پگاه آهنگرانی فراهانی کارگردان و بازیگر دهه شصتی می باشد.
همسر نوید محمد زاده چه کسی است؟
همسر نوید محمد زاده خانم فرشته حسینی می باشد.
کدام یک از بازیگران دهه شصتی دستمزد نجومی دریافت می کنند؟
خانم ترانه علیدوستی و آقای نوید محمد زاده جزو بازیگران دهه شصتی هستند که دستمزد هایی نجومی دارند.
ساعد سهیلی اصالتا کجایی است؟
ساعد سهیلی در شهر مشهد متولد شده است و اصالتا مشهدی است.