بعد از معرفی بیت کوین و افزایش ارزش آن به طور چشم گیری باعث شد تا ارز های دیجیتالی دیگری وارد بازار اقتصاد و تجارت دنیا شوند. ترون مانند خیلی از این ارز های دیجیتالی دیگر در بین سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ میلادی به دنیا معرفی شد. خیلی از این ارز های دیجیتالی نتوانستند باز خورد خوبی مانند بیت کوین کسب کنند. تنها تعداد کمی از ارز های دیجیتالی مانند tron و اتریوم توانستند جایگاهی در دنیای ارز های دیجیتالی کسب کنند. اعضا این ارز دیجیتال ادعا می کند که توانسته اند به موقعیت بالا تری برای انجام تراکنش نسبت به اتریوم و بیت کوین کسب کند. با این حال این ارز دیجیتالی همانند بیت کوین شناخته شده نیست. در بازار های اقتصادی ایران اسم ترون خیلی رایج نیست. ما در ادامه مطلب به بررسی و معرفی این ارز جدید دیجیتالی پرداخته ایم.
ترون چیست ؟
ترون یکی از رمزارز های موجود در شبکه بلاک چین است. این ارز از بلاک چین به عنوان محیطی برای گسترش بازار جهانی به صورت غیر متمرکز استفاده میکند. این سیستم قصد دارد تا اینترنت غیر متمرکز را راه اندازی کند. برای راه اندازی هدف خود در اولین قدم سعی کرد که واسطه های تولید کننده محتوا مانند شبکه نتفلیکس، اینستاگرام، گوگل، فیسبوک و سایر واسطه های تولید کننده محتوا را از میان بردارد. در این صورت سازمان های مرکز اینترنت از حلقه خارج میشوند. این باعث میشود تا کاربران میتوانند به صورت مستقیم با تولید کنندگان محتوا در ارتباط باشند. این تیم سعی کردند تا با تولید محتوا به هدف خود برسند. آن ها از بیتتورنت (نتفلیکس بلاکچینی) ، استیمیت (شبکهاجتماعی بلاکچینی) و کوینپلی (اپاستور بلاکچینی) سرویس هایی را خریداری کردند و با این کار حمایت خود را نشان دادند.
این ارز دیجیتالی در این سیستم صرف تولید محتوا میشود و بین تولید کنندگان محتوا و خریداران در چرخش است. به دلیل کاربردی بودن این ارز در بستر بلاک چین ترون، با استقبال خوبی مواجه شده است.ارز دیجیتال ترون، ترونیکس نام دارد. یعنی اگر در کیف پول دیجیتالی خود ترون دارید، در واقع ترونیکس است. تمام تراکنس های این ارز در دفترچه عمومی رسمی به ثبت میرسد. حتی میتوان از طریق Tron Explorer تراکنش های انجام شده را پیگیری کرد. اگر کاربری قصد استفاده از محتوایات تولید شده در این شبکه را داشته باشد باید از ارز ترونیکس برای پرداخت آن استفاده کند. که این کوین ها به حساب تولید کننده محتوا پرداخت میشود و میتواند از آن استفاده کند. آن ها میتواننداین ارز را به ارز های دیجیتالی دیگر تبدیل کنند. همچنین میتوان از آن برای پرداخت خدمات بلاک چین استفاده کرد.
بررسی تاریخچه ارز دیجیتال ترون
ترون در سپتامبر ماه سال ۲۰۱۷ میلادی ساخته شده است. سازنده این ارز یک شرکت غیر دولتی در سنگاپور بود که رئیس شرکت شخصی به نام جاستین سان است. او همزمان مدیر عامل و موسس یک اپلیکیشن مشهور بود. این اپلیکیشن در بین مردم چین یک برنامه بسیار محبوب و کاربردی محسوب میشود. سان قبل از فعالیتش در زمینه ترون نماینده ارشد آزمایشگاه ریپل بود. این ارز دیجیتالی دفاتر مرکزی خود را در دو شهر مهم دنیا قرار داده است. یکی از دفاتر آن در شهر پکن واقع در کشور چین است و دفتر دیگر آن در سانفرانسیسکو آمریکا است. همچنین اعضا تیم این ارز دیجیتالی در سئول پایتخت کره جنوبی و توکیو پایتخت ژاپن مستقر هستند.
در ابتدا کار این ارز به صورت آزمایشی با بلاک چین اتریوم ( یکی دیگر از ارز های دیجیتالی مشهور) بارگذاری شد. تا مدت ها بر روی این بلاک قرار داشت تا در ۲۵ ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ روی شبکه اصلی خود یعنی بلاک چین ترون بارگذاری شد. حامیان و طرفداران این ارز ، این روز را ، روز استقلال ترون میدانند. در ماه می سال ۲۰۱۹ میلادی این ارز یک غوغا عظیم به پا کرد. این ارز در این روز توانست رد تعداد تراکنش های بیت کوین را بزند. هیچ ارز دیگر نتوانست در این بازه کوتاه به تعداد تراکنش های بیت کوین برسد. این برای سازندگان و تیم این ارز دستاورد بزرگی محسوب میشد. این ارز رد کورد بیشترین تراکنش را در ۳۱۹ روز کسب کرد. در حالی که بیت کوین در طی ۱۰ سال به این رکود رسیده بود. همین باعث مشهور شدن این ارز شد.
مزایای سیستم tron که آن را منحصر به فرد کرده است
این ارز دیجیتالی یک سری مزایا منحصر به فردی دارد که باعث شده است در یک موقعیت ثابتی قرار گیرد و جایگاه خود را در دنیای تجارت حفظ کند. یکی از مزایای این ارز نداشتن کارمزد برای انجام تراکنش ها است. کارمزد تراکنش هایی که با این ارز انجام میشود نزدیک به صفر است. خیلی از ارز های دیجیتالی برای انجام تراکنش های خود کارمزد در یافت میکنند مانند بیت کوین درحالی که هزینه تراکنش این ارز حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است. از دیگر مزایای این ارز نداشتن محدودیت در انجام تراکنش ها است. میتوان در بستر این سیستم ترون به صورت نامحدود تراکنش انجام داد. همچنین سرعت انجام تراکنش ها بسیار بالا است.
این سیستم توانایی انجام ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه دارد. این در مقابل با رقیب خود یعنی اتریوم که توانایی انجام ۱۵ تراکنش و بیت کوین ۷ تراکنش را در ثانیه دارد مقدار خیلی زیادی محسوب میشود و بسیار چشم گیر است. بنیان گذار موسسه این سیستم یعنی جاستین سان چون تحت حمایت و پشیتیبانی یکی از افراد قدرت مند در دنیا مجازی یعنی جک ما است به همین علت صحبت های زیادی در او شنیده میشود. جک ما صاحب و موسسه علی بابا است. این سیستم در مدت کوتاهی توانست محبوبیت زیادی به دست آورد. ترون توانست به سرعت خود را در معاملات تجاری جای دهد. در حال حاضر این سیستم نزدیک به یک میلیون کاربر دارد که روز به روز به تعداد آن ها اضافه می شود. بسیاری از صرافی ارز دیجیتال های دنیا و تاجران در معاملات خود از این ارز استفاده میکنند.
توجه داشتن به معایب سیستم ترون
این سیستم هم مانند بیت کوین بدون ایراد نمیباشد. یکی از معایب این سیستم عرضه گسترده آن است. اعضا این تیم سعی کردند تا با عرضه زیاد قیمت را پایین نگهدارند. اما اثرات منفی هم به بار آورده است. زیرا تعداد زیادی از کاربران سیستم با قیمت پایین و عرضه بالا موافق نیستد. از دیگر مشکلاتی که با این سیستم همراه است، وجود شایعاتی مبنی بر امن نبودن سیستم و کلاهبرداری هایی که از طریق آن صورت میگیرد. یکی از مهندسان امنیت این سیستم جورج گو است. او سابقه درخشانی در فعالین های خود دارد. او در شرکت هایی همچون گوگل هوآوی سابقه کار دارد و تمامیت فعالیت های امینیتی گوگل زیر نظر او انجام میشود. اما کاربران باید دقت داشته باشند که نسبت به ذخیره کوین خود حساسیت به خرج دهند.
به کاربران توصیه میشود کوین خود را در یکی از کیف پول های دیجیتالی مانند myetherwallet ذخیره کنید. دقت کنید در حین انجام ذخیره بعد رمز خودرا یادداشت کنید. زیرا کریپتو کارنسیها غیر متمرکز هستند و کیف پول های دیجیتالی به رمز عبور و نام کاربری شما دسترسی ندارند. پس برای دسترسی به کوین خود باید حتما رمز عبور را داشته باشید و گرنه آن را برای همیشه از دست میدهید. همچنین شایعاتی در ارتباط با این ارز دیجیتالی و قرارداد های آن وجود دارد که میتوان از قراردادهای هوشمند این ارز سرمایه گذاری کرد. پروژه اکواسمات و پروژه بانک آف ترون دو مثال از این نوع کلاهبرداری بودند. این کلاهبرداری ها که به صورت صورت شرکت های هرمی اجرا شدند. از مهمترین ویژگیهای چنین پروژههایی هرمی میتوان به دادن وعده هایی با سود های زیاد و نداشتن محتوای علمی و فنی است.
تجزیه تحلیل قیمت ترون
در سال ۲۰۱۹ برای قیمت این ارز یک صعود ناگهانی رخ داد. این افرایش قیمت بسار چشم گیر بود و توجه اقتصادانان زیادی را به سمت خود کشید. پس از آن در یک روند روبه کاهش قرار گرفت. قیمت این ارز در حال حاضر ساکن است و تغییرات چندانی ندارد اما هیچ حال افزایشی در قیمت آن دیده نمیشود. تحلیل گران و آنالیزور های قیمت این ارز پیش بینی کرده اند که هیچ صعودی در قیمت این ارز پیش بینی نمیشود. با این حال قیمت آن هیچ گاه طبق اوصول و روند منطقی پیش نمی روند پس هر اتفاق غیر منتظره ای ممکن است در قیمت این ارز رخ دهد. به نظر میرسد این ارز در یک مدت زمان نسبتا طولانی وارد رشد بسیار زیادی شود.
موسسه این ارز دیجیتالی یعنی آقای سان براین باور است که قیمت این ارز در دو سال آینده رشد میکند و به دو دلار آمریکا میرسد. این ارز دیجیتالی در سال ۲۰۲۰ قرار است تمام صد میلیارد واحد خود را به عرضه در بیاورد. در این صورت دیکر واحدی برای ارائه ندارد. پس احتمال این که رشد قیمت آن میتواند یکی از احتمالا در دو سال آینده باشد. با این که قیمتی که مدیر عامل آن پیش بینی کرده است نسبت به قیمت حال حاضر این ارز، بیشتر از حد انتظار است و رشد بی نظیری محسوب میشود. بعد از رشد چشم گیری بیت کوین در دنیا تجارت دیگر هیچ چیزی در بین ارز های دیجیتالی غیر ممکن نیست. این ارز های تمامی معادلات و پیش بینی های منطقی دنیا را بهم زده اند و چالش جدیدی برای اقتصاد دنیا محسوب میشوند.
سوالات متداول
موسسه ترون جاستین سان نام دارد.
یکی از ارزهای دیجیتالی موجود در بلاک چین است.
ترون در سال ۲۰۱۷ ساخته شد.